Följ Hjerta

Två av tre arbetsgivare anser att bra pension är lika viktigt som hög lön – men de anställda saknar professionell pensionsrådgivning

Pressmeddelande   •   Jun 11, 2018 10:43 CEST

Lena Högfeldt, tf vd Hjerta/NBA Nordic Brokers Association (NBA)

Sju av tio anställda (68 procent) får inte professionell pensionsrådgivning, trots att majoriteten (66 procent) av arbetsgivarna anser att bra pensions- och försäkringslösningar är lika viktiga för de anställda som en bra lön. Det visar en nyligen genomförd attitydundersökning där 500 ansvariga för pensions- och försäkringsfrågor tillfrågades.

På första plats på frågan vad som är viktigast när det gäller pensions- och försäkringsfrågor kommer ålderspensionen, det svarar arbetsgivare i små och medelstora företag. Att det är nödvändigt med bra pensions- och försäkringslösningar för att kunna rekrytera och behålla kvalificerad personal anser majoriteten av de tillfrågade (66 procent).

– Våra rådgivare upplever ett ökat intresse och önskemål om personlig pensionsrådgivning, det har blivit en viktig del av erbjudandet för arbetsgivare som konkurrerar om kvalificerad arbetskraft. Dessutom har den ökade medvetenheten om att den statliga pensionen inte räcker till säkert bidragit till det ökade intresset, säger Lena Högfeldt, tf vd på Hjerta/Nordic Brokers Association (NBA).

Trots att arbetsgivarna anser att bra pension är lika viktigt som bra lön, erbjuder de flesta små och medelstora arbetsgivare inte sina medarbetare professionell pensionsrådgivning.

– Nästan alla som jag möter har funderat över sitt pensionssparande och ställer frågor. Särskilt tydligt märks det vid det första mötet med nyanställda, de har ofta jämfört olika arbetsgivares erbjudande och är angelägna om att få kvalificerad rådgivning så att pensionen och försäkringsskyddet blir så bra som möjligt. Vägen dit är ofta snårig och svåröverskådlig. Som rådgivare önskar jag så klart att så många som möjligt kan få professionellt stöd i detta, säger Jonas Jansson, Hjerta Gotland – Katthammarsvik.

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 19-30 april 2018 har sammanlagt 504 intervjuer via internet genomförts med beslutsfattare kring pensions- och försäkringslösningar i företag med max 250 anställda.

För mer information kontakta:

Lena Högfeldt
Tf vd Hjerta/Nordic Brokers Association (NBA)
E-post: lena.hogfeldt@hjerta.se
Mobil: 076-770 00 42

Jonas Jansson
Rådgivare
E-post: jonas.jansson@hjerta.se
Mobil: 072-2532168

Ylva Klingvall
Kommunikationschef
E-post: ylva.klingvall@hjerta.se
Mobil: 0708-31 08 65

Om Hjerta 

Hjerta är ett ledande rådgivningsföretag inom försäkring och sparande Vi möter behoven hos företag och individer med vårt breda erbjudande, vår starka lokala närvaro och den stora organisationens möjligheter och fördelar. Vi levererar värde för våra kunder genom engagemang, trygghet och innovation.

Idag är vi ca 210 rådgivare på fler än 40 orter runt om i Sverige. Vi fortsätter att växa och skapa framtidens bästa rådgivarkoncern nära våra kunder.

www.hjerta.se | www.webcap.se

Bifogade filer

PDF-dokument