Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Johan Zethraeus ny vd för Hjerta

  • Tidigare tillväxtchef tar över vd-rollen för försäkringsrådgivaren
  • Kommer med över 30 års erfarenhet av strategiskt tillväxtarbete inom försäkringsbranschen. 

Försäkrings-, och sparrådgivningsföretaget Hjerta meddelar idag att Johan Zethraeus utsetts till ny vd för bolaget. Han kommer närmast från tjänsten som tillväxtchef för Söderberg & Partners försäkringsrådgivningsbolag och tillträder sin nya roll den 1 juli.

  • - Styrelsen är glad över rekryteringen av Johan Zethraeus. Hans långa erfarenhet av förmedlarmarknaden, och inte minst från Söderberg & Partners, kommer att vara till stor nytta för det framtida Hjerta som nu går in i en tillväxtfas, säger Johan Wagman.
  • - Hjertas styrelse vill tacka nuvarande vd Lena Högfeldt för hennes fina arbete att ta Hjerta till en ny nivå. Det är ett utmanande omställnings-, och förändringsarbete som är genomfört och nu finns en stabil grund att stå på för att fortsätta bygga Hjerta. Jag tillsammans med styrelsen vill önska Lena varmt lycka till i hennes framtida utmaningar när hon nu väljer att lämna Hjerta, säger Johan Wagman, styrelseordförande i Hjerta.

För att öka delaktigheten och engagemanget kring bolagets utvecklingsresa framåt erbjuder Hjerta nu samtliga rådgivningsbolag att bli delägare i Hjerta. Ett strategiskt beslut för att skapa stärkta incitament och bygga en stark och sammanhållen organisation inifrån. Detta innebär att Hjerta till största del kommer att ägas av förmedlarkollektivet, både nuvarande anslutna förmedlare och förmedlare som framöver ansluter till Hjerta.

Johan Zethraeus är förväntansfull inför bolagets framtid:

  • - Jag ser med tillförsikt fram emot min nya roll. Marknaden behöver en stark plattform för den mindre förmedlaren som vill verka utanför de stora förmedlarhusen. Kombinationen av en engagerad medlemskår, finansiellt starka minoritetsägare och möjligheten till att dela teknisk utveckling med Söderberg & Partners ger en fantastisk grogrund för att kunna accelerera Hjertas tillväxttakt framöver, säger Johan Zethraeus. 


För mer information kontakta:

Johan Wagman
Styrelseordförande Hjerta
E-post: johan.wagman@hjerta.se
Mobil: 076 – 525 87 99

Johan Zethraeus
Tillträdande vd Hjerta

Mobil: 073 – 917 47 51

Ämnen

Taggar


Om Hjerta 

Hjerta är ett ledande rådgivningsföretag inom försäkring och sparande Vi möter behoven hos företag och individer med vårt breda erbjudande, vår starka lokala närvaro och den stora organisationens möjligheter och fördelar. Vi levererar värde för våra kunder genom engagemang, trygghet och innovation.

www.hjerta.se

Presskontakt

Johan Zethraeus

Johan Zethraeus

Presskontakt Verkställande direktör Hjerta/NBA 0739174751

Relaterat material