Gå direkt till innehåll
Hjerta stärker sitt erbjudande – satsar på nytt affärsområde inom hälsa

Pressmeddelande -

Hjerta stärker sitt erbjudande – satsar på nytt affärsområde inom hälsa

Rådgivarorganisationen Hjerta breddar nu sitt utbud och bildar affärsområdet Hjerta Hälsa. Satsningen innebär att Hjerta kommer kunna förse sina företagskunder med tjänster och koncept inom hälsa och i gränslandet mellan försäkring och hälsa.

– Vi har märkt att kunder som köper tjänstepension även är intresserade av produkter och tjänster som främjar hälsan i bolaget. Därför utvecklar vi Hjertas utbud inom försäkringsprodukter relaterade till hälsa och vård. Vi tar även fram icke-försäkringsrelaterade koncept och tjänster inom hälsoområdet, säger Johan Zethraeus, vd Hjerta.

Arbetet med Hjerta Hälsa påbörjas nu och Johan Zethraeus ser framför sig att man har ett sortiment att lansera under Q1 2021. Affärsområdet vänder sig främst till företagsmarknaden och dess personal och bygger delvis på samarbeten med andra leverantörer, men även på förmedling av tjänster. Satsningen faller sig naturligt för bolaget, menar Johan Zethraeus:

– Hälsa är nära besläktat med försäkring som inte bara handlar om sparande utan även om sjukvårdsförsäkring och vårdrelaterade frågor. Dessutom är det många gånger samma köpare. I och med att vi har så många kunder inom tjänstepension kommer vi kunna handla upp bra produkter och koncept till förmånliga priser.

Hjerta stärkte sin position inom vård och hälsorelaterad försäkring redan i våras då man inledde ett samarbete med Unika Försäkringar. Samarbetet gör det möjligt för bolagets förmedlare att erbjuda Unika Specialistvård Global, en försäkring som omfattar medicinsk behandling av kritiska sjukdomstillstånd och ger tillgång till vård utomlands från specialister inom bland annat cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Med satsningen Hjerta Hälsa tar bolaget ytterligare ett steg framåt i sin tillväxtresa.

– Genom att bistå med hälsorelaterade produkter och koncept är vi med och bidrar till friskare medarbetare i bolagen, vilket även leder till en bättre försäkringsrisk. Dessutom innebär teknikrevolutionen att det finns mycket spännande verktyg och koncept tillhanda inom hälsoområdet, både vad gäller diagnosticerande men även förebyggande verksamhet. Jag tror att det finns ett stort behov inom det här området och Hjerta ska vara drivande i det arbetet genom att ta fram smarta produkter till våra kunder.

Ämnen


Om Hjerta 

Hjerta är ett ledande rådgivningsföretag inom försäkring och sparande Vi möter behoven hos företag och individer med vårt breda erbjudande, vår starka lokala närvaro och den stora organisationens möjligheter och fördelar. Vi levererar värde för våra kunder genom engagemang, trygghet och innovation.

Idag finns vi på fler än 40 orter runt om i Sverige. Vi fortsätter att växa och skapa framtidens bästa rådgivarkoncern nära våra kunder.

www.hjerta.se

Presskontakt

Johan Zethraeus

Johan Zethraeus

Presskontakt Verkställande direktör Hjerta/NBA 0739174751